kennethenbrittinmali.reismee.nl

Wist je dat ... ?

Het leek ons eens interessant om het dagelijkse leven in Mali in kaart te brengen, dus hier brengen we een versie van Wist je dat ...? uit Afrika!!

Wist je dat ...:

- wij hier geen vuilbak maar een mand hebben om AL het vuil in te doen?

- hier water wordt ingevrozen in zakjes om ijs te bekomen?

- we ijsblokjes zelf moeten maken door er met een hamer op te kloppen?

- de mannen hier vaak rondlopen in een kleed dat lijkt op plastic, maar eigenlijk bestaat uit 100% katoen?

- we hier ook frieten met mayonaise hebben?

- het zand hier rood ziet en we dus vol onder de rode stof hangen?

- ze aan Kenneth gevraagd hebben waarom hij niet polygaam is?

- ze aan Kenneth gevraagd hebben om Britt uit te huwelijken en de bruidsschat mee te geven voor de ouders? :D

- de mensen hier niet claxonneren om een goeiedag te zeggen, maar om aan de kant te gaan?

- de Afrikanen hier zelf moeite hebben met de warmte en dusoverdag slapen omdat ze het te warm hebben? wij maar werken..

- het bestek, de borden en de tassen hier nat op de kast worden gezet omdat er geen handdoek is?

- de glazen worden afgedroogd met een kussensloop?

- de gegrilde kip hier zo vers is dat ze een halfuur voor ze opgegeten wordt, nog rondloopt?

- de vis hier gewoon bij de vaat wordt gelegd?

- ze hier de hele dag door Chinese thee drinken?

- ze hier keren met een borstel zonder steel, op het zand dan nog?

- hier wel degelijk strooien hutten zijn, zoals jullie denken?

- wij in zo'n strooien hut wonen? Restaurant = strooien hut

- de goot als stort gebruikt wordt?

- 16u hier eigelijk 18u betekent?

- hier om 15u al 'Bonsoir' gezegd wordt?

- dat we hier nog niet verbrand zijn van de zon?

- alles hier wordt opgelost met een lach?

- we, ondanks alles, hier toch heel gelukkig zijn?

Hopelijk nog meer van dit!!!

Tot gauw, lieve mensjes!! We missen jullie allemaal.. xxxxxx

Stefanie

Hahaha, geweldig! :D

Gauw meer van dit! Love you! xx

Big brother (van de papa)

Voila Britt, "hie zen ze mee de fruttekes"!!!
'k Had beloofd dat ik jullie avonturen zou volgen en ...wow: echt de moeite waard om te lezen!
Tof dat jullie het daar wat naar jullie zin hebben.
Als 't moest kunnen graag nog wat meer fotokes. Heb alvast voor meer ruimte gezorgd ;-)
Groetjes van ons allemaal!

Pink

Haha ik heb goed gelachen met de weetjes, vooral da van kenneth en zijn polygamie:) tof dat jullie je amuseren..:) hier een klein weetje over ny: wij hebben sinds zaterdag al geen stroom meer, door die storm er Zijn enorm veel bomen omgevallen en dus op onze elektriciteitskabel, want dat is hier boven de grond , en poef gene stroom meer! Ge zou het moete zien overal bomemn op straat! Hopelijk wordet vandaag gemaakt maar ik denk van ni! Xxx

kat

haha supergrappige weetjes! :p ik heb er ook nog een paar, geef ze je vanavond wel door als we skypen :p

Britt

@ Anja: Neeee, da meent ge nie, Shit man!! En zijn er gewonden fzo? Hopelijk wordt het snel opgelost.. Gisteren hebben we onze eerste stroompanne gehad, in primeur :D

@ Kat: I'm hungry for some gossip!!!! xxx

Nelke

Heyla!

Super fijne weetjes! Hier blijkt de plaatselijke bevolking ook meer moeite te hebben met het weer dan ik!

't Ziet er daar ongelofelijk fijn uit in Mali! Geniet er nog maar héél véél van, ik blijf jullie volgen ;-) nog enkele weken vanuit Rwanda en dan vanuit belgië (brrr, hopelijk is het er tegen dan al wat warmer). En stap ik tegen dan van dat polé polé - gevoel af, want momenteel hoeft voor mij ook niet alles meteen...alles op zenne tijd eh;-) doucement doucement!

Nog heel veel plezier!
Groeties!