kennethenbrittinmali.reismee.nl

Eerste Afrikaanse rijles..

Gedag geïnteresseerden

Hier weer een tof Mali-verhaal, zodat jullie goed op de hoogte blijven ons doen en laten hier :) Het is nu woensdag en we hebben de afgelopen drie dagen toch al een beter zicht gekregen op het niveau in computerkennis van de mensen hier. Het personeel van de Via Via kan overweg met de basisprincipes van een computer, terwijl de plaatselijke bevolking niet met de muis kan werken. Maar dat geeft niet, want wij zijn hier om hen dat te leren. Zo begeleid ik (Britt) een jongen van 18 jaar die ik help met de computer te werken, met de muis te werken, klikken, dubbelklikken, selecteren, slepen,... Want dat is allemaal niet zo evident voor die mannen. Zoals ik al eerder zei, kan het personeel in de viavia reeds beter overweg met de computer. Daarom zorgen wij er nu voor dat zij hun kamerbeheer en facturatie op de computer kunnen doen. We hebben enkele excel-sheets gemaakt die zeer gemakkelijk zijn in gebruik, zodat zij ipv op papier het beheer van de viaviaop de computer kunnen organiseren. Iedereen is hier zeer leergierig en gemotiveerd, en dat maakt het voor ons des te leuker om deze mensen iets te leren. Want in België zijn er veel leerlingen die niet willen bijleren of niet gemotiveerd zijn.

Gisteren hebben wezelf ook een beetje les gekregen. Amadi (neef van Mettez) heeft een brommertje en toen hij hoorde dat we misschien van plan waren om zelf eentje aan te schaffen, wou hij onsermee leren rijden. NATUURLIJK was ik (Britt) er beter me weg dan Kenneth, aangezien ik onmiddellijk de gas wist staan

Laughing
Dat zorgde wel voor grappige taferelen, omdat ik op een gegeven moment aan de gas draaide (gas=handvat) ipv te remmen. Daar ging de brommer en ik hing eraan te bengelen :D Maarja, ik leef nog dus niks ergs aan te hand. Amadi zat achterop de brommer en riep altijd maar 'Doucement!', terwijl ik zo gelukkig was om zelf met de brommer te mogen rijden. Permis de conduire is hier niet nodig om met een brommer te rijden, dus we hebben geluk. Het zijn wel brommers waarbij je moet schakelen met de voeten, zoals de oude bij ons. Maar het vlot goed, en straks in de namiddag is onze volgende les :) Whippie!

Grappig feit is dat iedereen het hier warmer heeft dan wij. En met iedereen bedoel ik de Malinezen hier. Overdag liggen ze soms te puffen ofwel te slapen, omdat ze het te warm hebben. En dan werken wij maar wat aan onze scriptie, of doen we de afwas,...

We vinden het hier superleuk, iedereen is keiivriendelijk, en we genieten hier super van het zonnetje en het goede weer. Maar we zijn wel nog niet zo hard gebruind, aangezien we vaak onder de strooien hut van het restaurant zitten om het personeel te begeleiden aan de computer.

Dit weekend gaan we misschien naar een concert/percussie Djembé, hier in Sevare. Dat wordt supertof!!

We missen iedereen en doen dan ook aan iedereen superveel groetjes xxxxxxx

Beaucoup de bisous de l'Afrique!!!!

A bientôt!! xxxxx

Tom Beullens

Niet alleen oude brommers zijn geschakeld met de voet, alle brommers/moto's vanaf 125cc in België stiekem ;)
dikke zoen voor Kenneth en ne stevige pol voor Brit, ik ben jaloers!

Marte

Ooooh zo leuk allemaal! Ik ben echt enorm blij dat jullie het daar naar jullie zin hebben!
Geniet er nog maar goed van e! En zijt ewa voorzichtig e met dienen brommer ;) x

Stefanie

Haha, Britt! Ik kan me het zo inbeelden, gij op zo'n brommerke me diejen Amadi :D
Kben echt superblij voor jullie da het er zo goed meevalt!! Blijven genieten (vooral van het weer, want hier is de vrizeman weer in het land), blijve lachen, blijve amuseren! Ma da zal geen probleem zijn denk ik ;)

Dikke zoen!
En doe da nog goe he, computer-juf Britt! :D
xx

Jolien

Vrijf et er ma in dat ginder veel warmer is dan hi :D Mijn ore vrieze der van tijd precies af. Goh kzen zo jaloers, khem hi als is gevraagd of dak in de zomer ast werm is ok is ni opt platdak mag gaan slape :D het antwoord was negatief ... Spijtig :(

xXx

Davy DR

ik wou dat de zon hier ook schijnt :(

deborah Van de Velde

vind ik heeeeeeeeeeeeeeel leuk!!!!!! :)

Karen Claessens

ben blij da ge ulle goe amuseert.
als ik da allema zo hoor... kzou me daar ook wel amusere denk :D mee een brommerke rond cruise :p
nog heeeeel veeeel plezier daar en ni teveel gas geve he britt :D
dikke zoen en veel liefs vanuit het koude België

xxx karen

Chiara

Jullie hebben er precies een leuke stage uit gekozen :p!! Wij hier maar hard werken terwijl jullie daar wat brommerke leren rijden :p hihih

Enjoy the sun want hier is et maar bewolkt!!

Vele kusjes!!